Llocs

Benvinguts a Massalfassar

 

La població de Massalfassar de l'àntic Regne de València, hui de la Comunitat Valenciana, pertany a la comarca de l'Horta, al partit Judicial de Sagunt, i disposa del seu Jutjat de Pau, Registre Civil i Eclesiàstic.
Aquesta població se situa a 12 quilòmetres de València, i té una extensió de 2.8 quilòmetres quadrats de terme municipal. Posseïx els barris de Rafalet i Vistabella, que es troben dins del terme de València.
La configuració de la població és completament plana, del període holocé i forma un bloc que forma un dic al costat de la platja.
El clima és totalment mediterrani, la qual cosa permet una situació càlida dins de la població.
Té una bona comunicació amb València.
Entre els llocs més destacats podem trobar:

 

Església Parroquial

Està dedicada a Sant Llorenç Màrtir, va ser construïda en el 1461.En el mes de maig del 2007 va ser inaugurada pel arquebisbe de València Agustin Garcia-Gascó. L'església des que va ser restaurada presenta una esplendor envejable. També compon l'edifici parroquial un bell campanar.

L'any 1997 l'església de San Lloreç Màrtir de Massalfassar va començar a patir la modificació més important de la seua història recent. L'objectiu de la reforma era fer un temple digne i en bon estat de conservació per a la comunitat de Massalfassar.

De les quatre campanes actuals que hi ha al campanar, les que estan catalogades de major interés són Paula i Sant Llorenç amb 30 cm de diàmetre i 16 quilos de pes i 632 centímetres de diàmetre i 145 quilos de pes respectivament. Com a curiositat cal destacar que la que porta el nom del patró del poble, de l'any 1950, té la següent epigrafia en valencià: Sant Llorenç pregueu per nosaltres. Les altres dos són Maria Lorenza del Roser, de 1963 i 96 quilos de pes, i el Crist de la Protecció de 1992 i 207 quilos de pes, les dues sense cap interés ni valor.

 

Ajuntament

 

Massalfassar està governat per una corporació local formada per regidors triats cada quatre anys per sufragi universal que al seu torn trien un alcalde. El cens electoral està compost per tots els residents empadronats a Massalfassar, tots aquests majors de 18 anys i nacionals d'Espanya i dels altres països membres de la Unió Europea. Segons es disposa en la Llei del Règim Electoral General, que establix el nombre de regidors elegibles en funció de la població del municipi, la Corporació Municipal de Massalfassar està formada per 11 regidors. La seu actual de l'Ajuntament Massalfassar està a la plaça de l'Església. L'Ajuntament de Massalfassar està actualment presidit per Compromís i disposa de 5 regidors d'aquest partit, a més de 2 del PSOE, i 4 del PP.

 

Centre de Salut

 

En realitat, Massalfassar no consta de Centre de Salut però sí d'un Consultori Auxiliar (CA Massalfassar), situat al carrer Progres, num. 1, on podem trobar servei de medicina general, pediatria i ATS. Per a demanar cita o fer qualsevol consulta, el telèfon de la centraleta és el 96.120 56 06.

Per a serveis d'Urgències, hem d'acudir al Servei Especial d'Urgències de Massamagrell, situat al carrer Metge Miguel Servet, s/n i amb telèfon de contacte: 96.1450286.

 

Estació de Tren

 

 

El terme de Massalfassar està travessat de nord a sud per la V-21, que uneix l'AP-7 a l'altura de Puçol amb la ciutat de València; i d'est a oest per la CV-32, que uneix la V-21 amb la CV-300 en el terme de Museros.
L'estació de Massalfassar és una estació de la línia València-Tarragona del Corredor Mediterrani (P.K. 15,1) situada a 300m del nucli urbà de Massalfassar, al costat del pont de la carretera CV-32.
L'estació té parades de trens de la línia C-6 de Rodalia València, amb una freqüència d'1 h en cada sentit, per la qual cosa part dels trens de la línia passen sense parar i serveix com a lloc d'avançament i estacionament de trens en aquesta línia.
El Municipi és, així mateix, fàcilment accesible amb bicicleta, tant a través de la Via Xurra que discorre en aquest tram paral·lela a la CV-300, com a través de la ruta de la Via Augusta, que circula per Massalfassar entre Rafelbunyol i Mahuella.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Ayuntamiento

Turismo

Descripción del término "Turismo"