Festes Locals

Festes en honor a Sant Antoni Abat

Encara que les festes patronals tenen lloc en agost, des de fa ja més de 100 anys se celebra el cap de setmana més proper al 17 de gener (generalment la 3a setmana) les festes en honor a Sant Antoni Abat, que tenen un caràcter popular i on es duen a terme els actes següent:

  • El cap de setmana previ a la festa, els festers, festers entrants i tot aquell que vulga, es dirigeix cap a un lloc del poble a tallar un arbre de grans dimensions per a traslladar-lo al lloc on serà plantat per a la posterior cremà d'aquest. A més, durant tota la setmana els festers van pel poble recollint mobles vells per a fer la foguera.
  • El divendres a la vesprada es fa el repartiment d'estampes i ciris per part dels festers, acompanyats per la banda de la Societat Musical de Massalfassar, els quals recorren tot el poble repartint aquests objectes a canvi de la voluntat. De nit i acompanyats per una xaranga, els festers recorren els bars del poble recollint la gent per dirigir-se al lloc on es troba la foguera amb l'objectiu de cremar-la. Després de la cremà comença la "Cordà", que consisteix en la solta de coets borratxos en un lloc tancat (antigament es feia a la plaça de l'Església).
  • El dissabte al matí té lloc la missa en honor al sant i la tradicional benedicció d'animals i després, a la vesprada té lloc la processó en honor a Sant Antoni Abat. Tots els actes estan amenitzats per la banda de la Societat Musical de Massalfassar.
  • El diumenge és tradició la cocció des de bon matí de la caldera o "arròs en fesols i naps" i la tradicional "sortija" que consisteix en la solta de coets borratxos però en aquest cas d'una corda penja un pernil (antigament era una gallina o un pollastre ) perquè el que tinga valor suficient l'agafe entre els coets.

Festes patronals
Les festes patronals tenen lloc entre els dies 5 i 12 d'agost i estan dedicades a Sant Joan, la Immaculada Concepció, Mare de Déu del Carme, Sant Llorenç Màrtir (Patró) i al Santíssim Crist de la Protecció. Durant la setmana, els festers juntament amb l'ajuntament organitzen diversos actes com: revetlles, cavalcada i el Ball de Disfresses, la Nit de Paelles, entre d'altres.

Sant Josep

Com la majoria de pobles de la província de València, Massalfassar té una falla, la "falla la plaça", que durant la setmana fallera fa diversos actes com l'ofrena floral o la cremà.

 

Mare de Déu dels Desemparats

Festa que té lloc el segon cap de setmana de maig, encara que últimament s'està perdent la tradició de celebrar-la.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Ayuntamiento

Turismo